У МОН закликали освітні заклади долучитися до Всесвітнього Дня Гідності

Україна цьогоріч вчетверте долучиться до Всесвітнього Дня Гідності, у якому за 3 роки вже взяли участь понад 50 тис осіб із 500 закладів освіти.

Захід відбувається за підтримки команди спільноти відповідального вчительства EdCamp Ukraine та під патронатом Міністерства освіти і науки України, повідомляє прес-служба відомства.

«Ми маємо навчитися з повагою та обережністю ставитися до гідності кожної людини, а також навчати цьому наших дітей. Це масштабне завдання, яке не здатне виконати одна якась організація чи особа — для цього потрібна синергія багатьох людей. Саме тому ми закликаємо заклади приєднатися до проведення Всесвітнього Дня Гідності та самим стати частинкою тих змін, які ми прагнемо для нашої країни», — зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У міністерстві повідомили, що провести урок Гідності в закладі освіти може кожен — адміністрація шкіл, вишів, педагоги, волонтери. Подію можна організувати у будь-який день символічного проміжку: з 21 листопада — День Гідності та Свободи України до 9 грудня — Міжнародний день боротьби з корупцією.

У Міністерстві також пропонують взяти участь у вебінарі, за результатами якого учасникам нададуть усю докладну інформацію про проведення уроку, а також безкоштовні методичні рекомендації.

Читайте також: Вчителі початкової школи зможуть підвищувати кваліфікацію онлайн

Ініціативу підтримують фундація Тоні Блера Generation Global, Перший міжнародний портал вебінарів, спільнота Усесвітнього економічного форуму Global Shapers community.