Півмільярда замість 15: Полторак заявляє про брак коштів для безпеки артскладів

Для забезпечення потреб Міністерства оборони щодо належного функціонування сховищ боєприпасів необхідно 15 млрд грн, а наразі виділено лише 500 млн грн.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак за підсумками засідання парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, ресурс, який виділяється (на забезпечення роботи сховищ – ред.), недостатній. Нам гарантовано потрібно 15 млрд грн. Звичайно, якщо буде виділятись 500 млн грн, то часу, щоб швидко вирішити проблему, у нас просто немає", - заявив Полторак.

Він також поінформував, що під час засідання комітету обговорили комплекс заходів, які потрібно реалізувати в найближчий перспективі, аби запобігти надзвичайним подіям на складах. Йдеться про підготовку відповідних постанов уряду, які прискорять будівництво нових сховищ, виділення додаткових коштів тощо.

Читайте також: Основною версією вибуху боєприпасів під Ічнею лишається диверсія - Муженко

Як повідомлялося, участь у засіданні парламентського комітету взяли керівники Генерального штабу Збройних сил України, Міноборони, члени профільного комітету.