Основною версією вибуху боєприпасів під Ічнею лишається диверсія - Муженко

Основною версією вибуху боєприпасів під Ічнею лишається диверсія - Муженко

Укрінформ
Генштаб ЗСУ вважає основною версією вибухів боєприпасів на арсеналі поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області диверсію.

Про це сказав начальник Генштабу Віктор Муженко у коментарі журналістам після завершення заслуховування Комітетом ВР з нацбезпеки інформації Міноборони та Генштабу ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розслідування ведеться в рамках порушеної кримінальної справи. Існує дві версії: диверсія - основна версія, а також Генеральною прокуратурою порушено кримінальну справу по службовій недбалості", - сказав начальник Генштубу ЗСУ.

За його словами, на закритій частині засідання комітетом обговорювалися питання проблем, які існують на військових складах. Як сказав Муженко, було проаналізовано те, що вже зроблено, і те, що ще має бути зроблено для підвищення безпеки складів.

"Обговорення відбулося дуже конструктивно і вам буде надана інформація по тих конкретних заходах, які заплановано зробити", - зазначив він.

Читайте також: Від боєприпасів очистили всі 39 населених пунктів навколо арсеналу під Ічнею

Інших подробиць Муженко не повідомив.

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-