Від боєприпасів очистили всі 39 населених пунктів навколо арсеналу під Ічнею

Від боєприпасів очистили всі 39 населених пунктів навколо арсеналу під Ічнею

Укрінформ
Піротехнічними підрозділами очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу під Ічнею на Чернігівщині.

Про це повідомляє ДСНС.

"Упродовж 16 жовтня перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 25 із 80 ділянок розмінування, 16-ти кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової", - йдеться у повідомленні.

За даними ДСНС, вилучено 2 тис. 289 вибухонебезпечних предметів (за добу – 254), відпрацьовано 260 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу – 8).

Як зазначається в повідомленні, в районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 697 осіб та 149 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС – 273 особи та 84 одиниці техніки.

Для постраждалого населення Чернігівської області організовано цілодобову роботу «гарячої лінії» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

Читайте також: Під Ічнею загасили три пожежі лісової підстилки

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-