Під Ічнею загасили три пожежі лісової підстилки

Під Ічнею загасили три пожежі лісової підстилки

Укрінформ
Протягом минулого дня під Ічнею на Чернігівщині ліквідували три пожежі лісової підстилки поблизу села Дружня на загальній площі 0,55 га.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

“Протягом дня пожежно-рятувальними підрозділами організовано заповнення водою пожежного водоймища на території арсеналу (200 тонн) та безперебійну заправку водою пожежних танків Міноборони (551 тонна). Від пожежного потяга на гасіння подано 180 тонн води. Ліквідовано три пожежі лісової підстилки поблизу с.Дружня на загальній площі 0,55 га”, - йдеться у повідомленні.

Відповідно до затвердженого Прем’єр-міністром України Плану піротехнічними підрозділами ДСНС триває очищення прилеглої до арсеналу території.

Перевірено та очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 25 із 80 ділянок розмінування, 16-ти кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової.

Вилучено 2 тис. 289 вибухонебезпечних предметів (за добу – 254), відпрацьовано 260 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу – 8).

Читайте також: Усі вибухи на арсеналах потребують великої кількості експертиз - Луценко

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 697 осіб та 149 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 273 особи та 84 од. техніки.

Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області сталася пожежа. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-