Усі вибухи на арсеналах потребують великої кількості експертиз - Луценко

Усі вибухи на арсеналах потребують великої кількості експертиз - Луценко

Укрінформ
Справи щодо вибухів на військових складах в Харківській області, у Калинівці Вінницької області та на Чернігівщині потребують проведення великої кількості експертиз.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив Генпрокурор Юрій Луценко у відповідь на питання від нардепа Павлова з фракції "Опозиційний блок" , повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По всім справам необхідно провести дуже ретельні експертизи, які тягнуться, на жаль, більше року в кожному з випадків, причому експертиз є достатньо багато. Як правило, це близько 10-ти в кожному випадку і вони потребують достатньо великих експертних робіт. Тому на цей момент обвинувальних актів не вручено", - заявив він.

Генпрокурор наголосив, що по всім випадкам надзвичайних ситуацій на складах порушені відповідні кримінальні провадження. Так, слідство вважає основною версією вибуху в Харківській області диверсію шляхом БПЛА, що скинув заряди і "маса експертиз з цього випадку підтверджує цю точку зору".

"Щодо вибухів у Калинівці - основною версією є диверсійна група, а також неналежне ставлення до службових обов'язків тих, хто мав зупинити такі посягання на підрив", - зазначив він.

Луценко додав, у ситуації з вибухами на складах в Чернігівській області "основною версією є диверсійний загін, а також, ймовірно, недбале ставлення керівництва військової бази до виконання своїх службових обов'язків".

Читайте також: Вибухи на арсеналі під Ічнею здійснили через мобільний телефон - Матіос

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

За останні п'ятнадцять років це вже чотирнадцятий випадок вибухів на складах боєприпасів і шостий від початку агресії Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-