Основною версією вибуху боєприпасів під Ічнею лишається диверсія - Муженко

Генштаб ЗСУ вважає основною версією вибухів боєприпасів на арсеналі поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області диверсію.

Про це сказав начальник Генштабу Віктор Муженко у коментарі журналістам після завершення заслуховування Комітетом ВР з нацбезпеки інформації Міноборони та Генштабу ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розслідування ведеться в рамках порушеної кримінальної справи. Існує дві версії: диверсія - основна версія, а також Генеральною прокуратурою порушено кримінальну справу по службовій недбалості", - сказав начальник Генштубу ЗСУ.

За його словами, на закритій частині засідання комітетом обговорювалися питання проблем, які існують на військових складах. Як сказав Муженко, було проаналізовано те, що вже зроблено, і те, що ще має бути зроблено для підвищення безпеки складів.

"Обговорення відбулося дуже конструктивно і вам буде надана інформація по тих конкретних заходах, які заплановано зробити", - зазначив він.

Читайте також: Від боєприпасів очистили всі 39 населених пунктів навколо арсеналу під Ічнею

Інших подробиць Муженко не повідомив.

Як повідомлялося, в ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.