Повернутися з війни важче, ніж узяти зброю – Геращенко

Фото

Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко вважає, що повернутися з війни - важче, ніж взяти зброю.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, відвідавши захід Міністерства інформаційної політики «Запроси мене з війни», до Дня захисників України. В рамках заходу, воїни і жінки-учасниці бойових дій, військові журналістки та волонтери (проект «Українські амаzонки») представили свої танцювальні номери.

Урочистий захід до Дня захисника України "Запроси мене з війни" у Києві / Фото: Аніщенко Сергій. Укрінформ

«Повернутися з війни - важче, ніж взяти зброю. Навчитися знову любити, згадати про ніжність, сховати агресію, роздратування, біль, жорстокість – це іспит. Іноді – важчий і нестерпніший, ніж сама війна”, - написала Геращенко.

Вона також зазначила, що усі, хто повертається з фронту, потребують психологічної реабілітації. “Вони потребують любові. Їм важко наважитися і вийти перед публікою у вальсі чи танго. Але... це прекрасна психологічна реабілітація, якщо ти переборов свою невпевненість»,- підкреслила політик.

Захід відкрила дружина Президента Марина Порошенко, яка подякувала військовослужбовцям – чоловікам і жінкам – за високу місію служіння державі.

Читайте також: У Києві з успіхом пройшов танцювальний проект МІП "Запроси мене з війни"

Крім того, Геращенко нагадала, що ВР підтримала ініціативу Президента Петра Порошенка про зміни уставу Збройних сил України, й тепер в армії звертаються - пані і пане, а не товариш. Президент також підписав закон, що розширює кар’єрні можливості для жінок, які служать в ЗСУ. Вона подякувала більш ніж 25 500 українкам, які служать по контракту в ЗСУ. "Серед них 3400 - офіцери, та впевнена, що дуже скоро українок на офіцерських позиціях буде набагато більше", - підкреслила перший заступник Голови ВР.

«Пишаємося Вами, захисники і захисниці України! Маємо більше розповідати про кожного воїна, про кожен подвиг», - наголосила Геращенко.

Проект до Дня захисника України "Запроси мене з війни" / Фото: Марків Михайло