Учасники ООС можуть звертатись по правову допомогу до дистанційних пунктів

В Україні діє понад 3 000 дистанційних пунктів безоплатної правової допомоги, куди учасники ООС можуть звернутись по допомогу та отримати правову консультацію чи роз’яснення юриста.

Про це повідомляє прес-служба Координаційного центру з надання правової допомоги.

«Віддалені точки доступу, де учасники бойових дій можуть отримати правову інформацію, консультації та роз’яснення з правових питань, допомогу у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру, функціонують, зокрема, на базі закладів охорони здоров’я (у військово-медичних центрах – 14), військових комісаріатів та військових частин – 113, центрів допомоги учасникам АТО – 9», - інформує відомство.

Як зазначається в повідомленні, станом на жовтень 2018 року загалом по України забезпечена робота понад трьох тисяч таких дистанційних пунктів та здійснено майже 24 тисячі виїздів мобільних консультаційних пунктів.

Читайте також: З початку року майже 5,4 тис. ветеранів війни отримали безоплатну правову допомогу

Для покращення допомоги військовим Координаційний центр також залучає до співпраці й громадські правозахисні організації. Так, з початку року Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична сотня» скерувала до місцевих центрів 117 учасників ООС. Їм були надані правові консультації та роз’яснення переважно з питань соціального забезпечення та захисту прав членів їх сімей. Серед іншого військовослужбовців цікавили питання, що стосуються сфери сімейного, земельного, трудового, житлового та договірного права, представництва їх інтересів у кримінальних провадженнях.