Справа "лісника Януковича" тягнеться вже чотири роки - Earthsight

Дослідження

В Україні розслідування, що стосуються корупції у лісовій галузі, часто безрезультатно тягнуться роками.

Про це сказав кореспонденту Укрінформу Сем Лоусон - директор британської неурядової організації Earthsight, яка вивчає проблеми незаконної вирубки лісів у всьому світі.

“Чимало наших знахідок стосуються судових справ, які вже відкриті. Однією з серйозних проблем в Україні є те (і це показують наші знахідки), що існують ризики, пов’язані з певними постачальниками, певними регіонами, певними лісгоспами. І ми можемо довести, що ризик справді існує, оскільки вже тривають розслідування масштабної корупції у цих місцях. Проблема з такими розслідуваннями – у тому, що вони тривають вже 2, 3, а у випадку містера Сівця (головний лісівник часів Януковича Віктор Сівець –  ред.) – вже 4 роки. Тому ми хотіли б, щоб ініціювали нові розслідування, однак нас найбільше непокоїть, що розслідування вже тривають і тягнуться надто довго, не приносячи результатів”, – сказав Лоусон.

Читайте також: Український ліс незаконно купують європейські компанії-гіганти - Earthsight

Як повідомляв Укрінформ, британська неурядова організація Earthsight нещодавно оприлюднила своє дослідження щодо стану корупції в поставках лісу з України до ЄС, яке викликало значний резонанс. Зокрема, в.о. голови Держлісагентства Володимир Бондар заявив про намір лісівників позиватися до британців про захист честі та гідності.