Гірники шахти «Тошковська» ДП «Первомайськвугілля» почали страйк – Волинець

Гірники шахти «Тошковская» ДП «Первомайськвугілля» відмовилися спускатися в шахту і почали акцію протесту, вимагаючи виплати їм заробітної плати.

Про це увечері 8 жовтня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Сьогодні в третю зміну, починаючи з 20:00 гірники шахти "Тошковская" ДП "Первомайськвугілля" відмовилися спускатися в шахту і почали акцію протесту... Шахтарі вимагають зустрітися з генеральним директором і відповіді на запитання, коли все ж таки буде виплачена зарплата», - написав профспілковий лідер.

За його словами, гірники вишикувалися в колони і йдуть від шахти "Тошковська" Гірське місто, де знаходиться будівля об'єднання "Первомайськвугілля".

«Зрозуміло, що, швидше за все, шахтарі четвертої зміни не приступлять до роботи», - додав Волинець.

Читайте також: Кабмін виділив 136 мільйонів на виплату зарплати шахтарям – Волинець

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня на своїй сторінці в Facebook Михайло Волинець заявляв, що з Кабінету Міністрів України надійшла інформація в усній формі, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабміну про виділення 136 млн грн бюджетних коштів на виплату зарплати шахтарям. Він зазначав, що ці кошти будуть виділені відповідно до закону (№8362), яким передбачено до кінця року внести зміни до бюджету України та додатково виділити 1.4 млрд грн на фінансування вугільної галузі.