Справа про побиття Найєма “пішла” до суду

Прокуратур Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо групи осіб, причетних до хуліганських дій відносно народного депутата Мустафи-Масі Найєма. 

Про це інформує прес-служба відомства.

"На даний час підозрювані та їх адвокати ознайомилися з матеріалами кримінального провадження, отримали копії обвинувального акту, який 02.10.2018 направлено до Шевченківського районного суду міста Київ для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії трьох учасників інциденту, що стався 30 квітня поточного року біля Бессарабської площі у Києві, кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) ККУ.

Крім того, заочно оголошено про підозру ще одному зловмиснику, який безпосередньо завдав депутатові удару в обличчя. Його дії кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме за ч.2 ст. 296 та ч.1 ст.122 (умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості ).

Матеріали стосовно вказаної особи виділені в окреме кримінальне провадження у зв’язку з оголошенням його у міжнародний розшук.

Як повідомлялося, 30 квітня у центрі Києва народного депутата від БПП Мустафу Найєма побили під час конфлікту на дорозі. Його госпіталізували, в парламентарія діагностовано перелом щелепи, струс мозку.

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Читайте також: Слідство у справі про напад на Мустафу Найєма завершене

Поліція затримала трьох осіб. Їм висунуто підозру за статтею про хуліганство. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета.

Четвертого нападника, який через дві години після побиття вилетів до Баку, оголосили в розшук.

Генеральна прокуратура  подала запит про екстрадицію Магомеда Саїтова, підозрюваного у побитті народного депутата Найєма. Водночас Генпрокуратура Азербайджану відмовила у його видачі.