МОЗ шукає нового главу Інституту серця - у Тодурова закінчується контракт

У листопаді закінчується строк контракту Бориса Тодурова як генерального директора Інституту серця, тому Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс на заміщення посади.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

“У листопаді цього року закінчується строк контракту генерального директора Державної установи “Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України”. Відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", МОЗ України має забезпечити проведення конкурсу на посаду керівника не пізніше, ніж за 2 місяці до закінчення строку контракту. МОЗ України як засновник та уповноважений керівний орган має оголошувати та проводити конкурс, а працівники установи самі обирають серед кандидатів. Керівник Інституту серця має обиратися шляхом таємного голосування на зборах колективу наукових працівників цієї установи. Генеральний директор обирається на термін до 5 років у межах строку, визначеного статутом установи”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Директор Інституту серця пояснив, як Крисін опинився у дитячому відділенні

Оголошення про конкурс на заміщення посади генерального директора Державної установи «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України» розміщено на офіційному веб-сайті МОЗ України.

Інститут серця МОЗ України, раніше Київський міський Центр серця — інститут у Києві, яка надає високоспеціалізовану допомогу хворим на серцеву та судинну патологію, а також екстрену хірургічну допомогу хворим з вадами серця. Збудована у 2008 році як Київська міська клінічна лікарня «Центр серця», у 2012 передана з комунальної у державну власність як Інститут серця МОЗ України. У клініці проводяться діагностичні дослідження в галузі кардіопатологій, а також діагностика супутньої екстракардіальної патології різних органів та систем. Генеральний директор центру — професор Борис Тодуров. Потужність центру — 150 ліжок, у тому числі 110 ліжок для дорослих і 40 — для дітей.

У 2015 році Національний інститут серця МОЗ України здобув міжнародну медичну акредитацію QHA Trent (Велика Британія), що прирівнює українську клініку до провідних постачальників медичних послуг світу.