У Києві презентували посібник "ЗМІ та вибори: саморегуляція, безпека, закони"

Для представників ЗМІ представили рекомендації щодо саморегуляції та журналістських стандартів під час виборчих кампаній, підготовлені експертами громадської організації «Детектор медіа» та Інститутом масової інформації.

Презентація відбулася на засіданні круглого столу в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

“Ми представимо вам дуже якісну, на мій погляд, роботу колег Ігоря Куляса, Оксани Романюк, Романа Головенка, Ірини Земляної, яка б мала допомагати ЗМІ якісно пройти дві виборчі кампанії, які відбудуться в Україні наступного року”, - сказала голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова.

Автори цього посібника, спрямованого на журналістів із досвідом роботи та журналістів-початківців, дають відповіді на практичні та специфічні запитання, які ставить перед працівниками ЗМІ  передвиборча тематика, з точки зору дотримання стандартів професії. У посібнику містяться поради, на що варто звертати увагу для того, щоб матеріали про вибори залишалися справжньою журналістикою, а не свідомою чи несвідомою агітацією “за” чи “проти” когось із кандидатів, або маніпуляціями.

Читайте також: В очікувані виборів: ІМІ фіксує пік “розквіту” джинси за останні п'ять років

Виготовлення цього посібника стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID “У-Медіа”, що виконується міжнародною організацією Інтерньюз. 

Зміст матеріалів є виключною відповідальністю ГО “Детектор медіа”, та ГО “Інститут масової інформації” та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.