СБУ викрила адмінів антиукраїнських спільнот у соцмережах

Відео

Співробітники Служби безпеки України протягом серпня блокували діяльність міжрегіональної агентурної мережі антиукраїнських агітаторів, які діяли за вказівками спецслужб країни-агресора.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці викрили в Одесі, Миколаївській, Херсонській, Черкаській та Житомирській областях вісім проросійських пропагандистів. Зловмисники розміщували на сторінках соціальних мереж матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності України та підтримки терористичних організацій «ДНР/ЛНР»», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, оперативники спецслужби задокументували, що агітатори, яких фінансували російські куратори, отримали завдання активізувати антиукраїнську пропаганду саме напередодні Дня Незалежності та сторіччя відновлення державності.

Читайте також: СБУ має запитання до Костенка, який відсидів у російській колонії

За задумом іноземних спецслужб поширення провокативних матеріалів мало на меті спонукати до дестабілізації ситуації в деяких регіонах України. Кремлівські інформаційні агенти, зокрема, публікували заклики до повалення конституційного ладу та державної влади в нашій країні.

Служба безпеки України вкотре звертається до громадян бути уважними, не піддаватись негативному інформаційному впливу з боку підконтрольних спецслужбам РФ пропагандистів та не сприяти зловмисникам у розповсюдженні фейкових новин.