Нацрада оштрафувала маріупольського провайдера за трансляцію ПутінТБ

Нацрада призначила маріупольському провайдеру програмної послуги ТОВ «ТВП «Формат» за ретрансляцію російських каналів дві санкції - попередження і штраф у розмірі 46 тисяч гривень.

Про це член Нацради Сергій Костинський повідомив у Facebook.

"За результатами позапланової перевірки Національна рада призначила маріупольському провайдеру програмної послуги ТОВ «ТВП «Формат» (кабельна мережа) дві санкції - попередження і штраф у розмірі 46 тис. грн”, - зазначив Костинський.

За його словами, провайдер не ретранслював 5 програм UA: Суспільне мовлення - UA:Культура, UA:Крим, що входять в універсальну програмну послугу. Натомість ретранслювалися іноземні програми, які не були затверджені до ретрансляції в Україні рішенням Національної ради: «В гостях у сказки», «Кинохит», «Кинопремьера».

“Ретранслювалися російські телеканали, які Національна рада обмежила до ретрансляції в Україні через порушення норм Європейської конвенції про транскордонне телебачення і національного законодавства: «Карусель», «Travel and Adventure»”, - додав Костинський.

Читайте також: Нацрада дозволила десятьом телерадіокомпаніям продовжити мовлення на Донбасі

Він зазначив, що це порушення стало підставою для застосування санкції «стягнення штрафу» у розмірі 25% від суми ліцензійного збору, тобто 46 025,00 грн.

Через певний проміжок часу Нацрада здійснить додатковий моніторинг провайдера.