Канал “112 Україна” розірвав співпрацю з Радіо Свобода

Канал «112 Україна» з 20 серпня в односторонньому порядку розірвав співпрацю з "Радіо Свобода". 

Відповідна інформація оприлюднена на сайті "Радіо Свобода".

"Канал «112 Україна» з 20 серпня в односторонньому порядку розірвав співпрацю з Радіо Свобода. Про це представники телеканалу повідомили в офіційному листі американську Раду директорів мовлення (BBG), що відповідає за розповсюдження програм. Юридичні особи, що представляють «112 Україна», пояснюють це рішення «запуском нових телевізійних проектів, присвячених актуальним подіям суспільно-політичного життя та необхідністю виділення під це телевізійного часу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що канал з 2017 року транслював щотижневу телевізійну програму Радіо Свобода «Донбас.Реалії», а у співпраці виходили щотижневі проекти «Воєнний Щоденник» і «Завтра».

Крім того, глядачі каналу також двічі на тиждень бачили відеоопитування, які кореспонденти "Радіо Свобода" проводили на окупованих територіях Донбасу.

«Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа висловлює жаль з приводу цього рішення, яке позбавить телеглядачів каналу «112 Україна» ексклюзивних матеріалів наших кореспондентів про події на сході Україні та на міжнародній арені», – заявила з цього приводу речниця "Радіо Свобода/Радіо Вільна" Європа Джоанна Левісон.

«Наша місія полягає в тому, щоб без цензури надавати українцям точну інформацію про серйозні проблеми, з якими вони стикаються. І ми будемо й надалі шукати нових партнерів та платформи для зв’язку з нашою аудиторією», – додала вона.

Читайте також: Телеканали приділяють подіям на Донбасі не більше 6% часу тижневого ефіру — Нацрада

У повідомленні "Радіо.Свобода" йдеться, що вони помітили зміщення акцентів у редакційній політиці телеканалу у червні поточного року. У виданні, зокрема,  вказують, що в цей час зросло  цитування українського політика, наближеного до Кремля, Віктора Медведчука. При цьому офіційним власником телеканалу значиться громадянин Німеччини Едуард Катц.

З приводу цієї заяви "Радіо. Свобода"  Укрінформ звернувся за коментарем до телеканалу «112 Україна». Наразі відповідь іще не надійшла.