У МЗС закликали повідомляти дипустанови про факти торгівлі людьми

Міністерство закордонних справ України закликає громадян України, які потрапляють особисто або мають інформацію про потрапляння інших українських чи іноземних громадян у ситуацію, пов'язану з торгівлею людьми, негайно інформувати компетентні органи та українські дипломатичні установи.

Відповідне звернення оприлюднив у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

"Таке інформування є вкрай важливим для забезпечення належного реагування на факти вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми проти українців за кордоном з метою захисту їхніх прав та інтересів, надання інформації для кримінального переслідування винних осіб, забезпечення безпеки постраждалих під час перебування за кордоном та їхнього безперешкодного повернення в Україну", - йдеться у повідомленні. 

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй у 2013 році проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. 

Читайте також: За півроку в Україні — 186 випадків торгівлі людьми, де 108 секс-експлуатація

Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямів діяльності уряду України у сфері захисту прав людини.

Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми», в якому визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми. Торгівля людьми карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України.