Україна та Австралія поділяють спільні підходи у сфері захисту прав людини - дипломат

Україна та Австралія вважають захист фундаментальних прав людини важливим елементом довгострокової глобальної стабільності та зростання.

Про це у ході міжнародної конференції “Україна і світ: культура, політика, суспільство” заявила представник Міністерства закордонних справ та торгівлі Австралії Александра Сідалл, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Як Австралія, так і Україна знають, що захист прав людини та захист міжнародних принципів є основою миру та процвітання в усьому світі. Ми розуміємо, що наші національні інтереси (України та Австралії) полягають у взаємодії з іншими країнами у сфері підтримки та захисту існуючого правопорядку, який базується на міжнародному праві”, - наголосила дипломат.

Читайте також: #FreeSentsov: україністи закликають Австралію посилити тиск на РФ

Вона позитивно відзначила взаємодію між Україною та Австралією у рамках членства у Раді ООН з прав людини та інших міжнародних інституціях.

“Ми розуміємо, що багатостороння взаємодія збільшує наш вплив. Працюючи з партнерами в коаліціях та використовуючи ресурси та експертизу міжнародних організацій, ми можемо зробити більше”, - заявила австралійський посадовець.

За словами Сідалл, завдання таких країн як Україна та Австралія полягає в сприянні та ініціюванні міжнародної співпраці, спрямованої на захист існуючих норм та цінностей.

“Австралія розчарована рішенням США вийти зі складу Ради ООН з прав людини. Незважаючи на недоліки, ми продовжуємо розглядати цей орган як важливий форум для підтримки міжнародного правопорядку”, - сказала вона.

Читайте також: Австралія планує укласти угоду про безпеку з країнами Тихоокеанського регіону

На думку Сідалл, Україна і Австралія, які поділяють спільні підходи щодо захисту прав людини та запобігання їх порушенню, мають зробити все, аби міжнародні інституції, покликані стояти на їх захисті, функціонували належно.