#FreeSentsov: україністи закликають Австралію посилити тиск на РФ

#FreeSentsov: україністи закликають Австралію посилити тиск на РФ

Укрінформ
Учасники міжнародної конференції "Україна і світ: культура, політика, суспільство", яка триває в мельбурнському університеті ім.Монаша (Австралія), провели акцію на підтримку українського політичного в’язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні в Олега Сенцова день народження і ми ще раз закликаємо світ і Австралію посилити тиск на Росію з метою його звільнення", - заявили учасники та організатори конференції.

Одна із учасників конференції та організаторів акції професор Університету Нового Південного Вельсу Тетяна Бонч-Осмоловська нагадала, що австралійці українського походження ініціювали петицію до Федерального парламенту Австралії щодо звільнення Сенцова. 

"Разом ми можемо змусити австралійський парламент почути наш голос", - вважає Бонч-Осмоловська.

У свою чергу представник зовнішньополітичного відомства Австралії Александра Сідалл повідомила, що уряд Австралії є послідовним у своїй політиці щодо захисту прав  людини та тих, хто стоїть на захисті цих прав, як Олег Сенцов.

"Австралія підтримує тристоронній підхід у цій справі. Ми взаємодіємо з державами на багатосторонньому, двосторонньому та регіональному рівнях", - наголосила Сідалл, зазначивши, що однією з останніх ініціатив Австралії, на підтримку звільнення Олега Сенцова, було приєднання країни до офіційного листа на ім’я генсека ООН Антоніу Гуттереша з проханням надати сприяння у звільненні з російського полону Олега Сенцова та всіх інших політичних заручників Кремля.

Міжнародна конференція україністів "Україна і світ: культура, політика, суспільство" організована Центром україністики ім. Миколи Зерова Монашського університету за підтримки  Посольства України в Австралії триватиме до 14 липня ц.р.

Читайте також: Питання помилування Сенцова можуть вирішити за тиждень - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Як відомо, Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому висунули обвинувачення у підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-