УГКЦ засудила напад на ромів у Львові

Українська Греко-Католицька Церква рішуче засуджує напад на ромів у Львові.

Про це повідомляє прес-служба Української Греко-Католицької Церкви. 

"Із великою тривогою й обуренням ми сприйняли звістку про щораз частіші погроми ромів, які виникають у різних областях України. У цих днях сталася, мабуть, найважча трагедія, в наслідок якої є загиблий і поранені, серед них жінки та діти. Від імені Української Греко-Католицької Церкви рішуче засуджуємо такі вчинки. Такого типу дії, ким би вони не були вчинені та якими б гаслами ці злочинці себе не прикривали, негідні європейського народу, дискредитують незалежну Українську державу, а відтак є справою, що йде на користь ворогам України", - йдеться у повідомленні.

Водночас в УГКЦ закликали правоохоронні органи провести неупереджене розслідування.

"Ми закликаємо державні органи прозоро й неупереджено провести слідчі дії, щоби встановити імена злочинців, які повинні в межах чинного законодавства бути покарані. Закликаємо громадян України рішучо протиставитися такого типу поведінці, яка не має нічого спільного ані з християнськими, ані з загальнолюдськими правилами та нормами", - уточнюють у прес-службі церкви.

Читайте також: Покарання винних у нападі на ромів - частина міжнародних зобов’язань України - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 23 на 24 червня у Львові група молодих людей віком від 16 до 20 років напала на ромський табір. Внаслідок таких дій 24-річний ром отримав численні ножові поранення, згодом він помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.