Геращенко пообіцяла оголосити в Раді вимоги протестувальників

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко пообіцяла учасникам акції протесту під Верховною Радою оголосити їхні вимоги з трибуни парламенту під час сьогоднішнього засідання.

Вона також заявила під час спілкування з протестувальниками за результатами зустрічі представників ініціативної групи з лідерами найбільших парламентських фракцій та народними депутатами, що їхні вимоги обговорять у середу, 20 квітня, на засіданні Комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю за участю профільних міністрів.

"Зараз я візьму слово у Верховній Раді, три хвилини, і розповім про ваші вимоги... Вже завтра відбудеться фахова розмова у профільному комітеті з питань ветеранів, туди прийдуть міністри... Ми маємо виробити план, що є реалістичним зараз, що можна закласти у бюджет на 2019 рік, а що є нереалістичним, і ми про це чесно маємо сказати", - сказала Геращенко.

Коли мітингувальники, почувши її останні слова, почали вигукувати "Ганьба", перший віце-спікер підкреслила, що "ганьба - це популізм і брехня, а говорити правду - це не ганьба".

Вона також пообіцяла організувати зустріч лідерів чорнобильських організацій з в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун, в якій Геращенко теж має намір узяти участь.

Читайте також: У Раді закликають депутатів вийти до протестувальників

Окрім того, перший віце-спікер нагадала, що у п'ятницю в парламенті відбудеться "година запитань до уряду", під час якої народні депутати мають намір поставити урядовцям запитання про виконання вимог, оголошених мітингувальниками під час попередньої акції 25 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у вівторок близько двох тисяч ветеранів Афганської війни, силових структур розпочали на площі Конституції біля Верховної Ради акцію протесту з вимогою підвищити пенсії та прирівняти їх до учасників бойових дій. Згодом між ними та правоохоронцями сталася сутичка.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вийшла до протестувальників під парламентом і запросила ініціативну групу на переговори.