Вбивство Вороненкова: суд призначив підготовче засідання

Шевченківський районний суд проведе підготовче судове засідання у справі вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова 13 червня.

Про це повідомляє Шевченківський райсуд у Facebook.

"На 13 червня 2018 року призначено підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Тарасенка Ярослава Миколайовича – обвинуваченого за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та Лося Олександра Сергійовича – обвинуваченого за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначене судове засідання призначено на 11 год. 00 хв. в приміщенні Шевченківського районного суду м.Києва.

Читайте також: Убивство Вороненкова: син Тюріна позивається до ГПУ

Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду міста Києва 11 червня 2018 року.

Як відомо, колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили 23 березня 2017 року біля готелю Premier Palace у Києві. Вбивця влучив в екс-депутата чотири рази – Вороненков помер на місці, нападник також був поранений і помер у лікарні.

9 жовтня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в організації вбивства Вороненкова підозрюють російського кримінального авторитета Володимира Тюріна, який раніше був цивільним чоловіком дружини Вороненкова Марії Максакової.

Слідство вважає, що Тюрін підконтрольний ФСБ РФ і замовив убивство Вороненкова в обмін на преференції з боку російських спецслужб для кримінальних угруповань.

Сам Тюрін заперечує свою причетність до цього злочину.

У березні поточного року Нацполіція направила в Інтерпол документи для оголошення в розшук "злодія в законі" Тюріна.

Також прокуратура оголосила про підозру в організації та вчиненні цього вбивства громадянам України Юрію Василенку і Ярославу Левенцю. Обидва наразі перебувають у розшуку.