Убивство Вороненкова: син Тюріна позивається до ГПУ

Убивство Вороненкова: син Тюріна позивається до ГПУ

Укрінформ
Син Володимира Тюріна Дмитро подав до Печерського райсуду позов про захист честі і гідності до ГПУ. Він вимагає спростування інформації про його причетність до убивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомили під час прес-конференції його адвокати Микола Руйте і Сергій Козій, повідомляє Укрінформ.

"Заявляємо, що інформація, публічно поширена Генпрокуратурою, не є дійсною і шкодить честі, гідності, достоїнству і діловій репутації нашого клієнта. Ми заявляємо, що Дмитро Тюрін не має ніякого стосунку до вказаного злочину", - сказав адвокат Руйте.

Він розповів, що 9 жовтня 2017 року під час брифінгу в Генпрокуратурі стосовно розслідування убивства Вороненкова був згаданий Дмитро Тюрін в якості посередника злочинної групи.  Зокрема, генпрокурор тоді заявив, що Дмитро Тюрін 20 березня 2017 року привіз частину коштів і зустрівся з Юрієм Василенком - керівником злочинної групи. Також генпрокурор стверджував, що слідство встановило факт їх знаходження в одному місці та їх контакт  після прильоту Тюріна в Україну.

Водночас захисники заявляють, що він прибув до Києва, маючи на меті зустрітися з колишнім генпрокурором Святославом Піскуном та його дружиною, щоб обговорити купівлю їхнього будинку в Криму. Перед своїм візитом Дмитро Тюрін спілкувався з ріелтором, який займається продажем будинку колишнього генпрокурора.

Адвокати стверджують, що встановили похвилинно місця перебування Дмитра Тюріна в Києві, де він пробув близько доби, і передали цю інформацію українським правоохоронцям, які  долучили їх до матеріалів розслідування стосовно убивства Вороненкова.

Також, зазначив адвокат Руйте, на запити сторони захисту до правоохоронних органів України - Служби безпеки і прокуратури міста Києва їм надійшли відповіді, що Дмитро Тюрін не має статусу підозрюваного у кримінальній справі стосовно убивства Вороненкова.

Адвокати стверджують, що озвучена генпрокурором Юрієм Луценком інформація про причетність Дмитра Тюріна до цього убивства шкодить його репутації бізнесмена, а збитки від цього збільшують щодня. 

Тому у травні поточного року адвокати звернулися з позовом до Печерського райсуду. Перше засідання у цій справі призначене на 2 липня поточного року, повідомив адвокат Козій.

Як відомо, колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили 23 березня 2017 року біля готелю Premier Palace у Києві. Вбивця влучив в екс-депутата чотири рази – Вороненков помер на місці, нападник також був поранений і помер у лікарні.

9 жовтня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в організації вбивства Вороненкова підозрюють російського кримінального авторитета Володимира Тюріна, який раніше був цивільним чоловіком дружини Вороненкова Марії Максакової.

Слідство вважає, що Тюрін підконтрольний ФСБ РФ і замовив убивство Вороненкова в обмін на преференції з боку російських спецслужб для кримінальних угруповань.

Сам Тюрін заперечує свою причетність до цього злочину.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: Нацполіція направила документи на Тюріна в Інтерпол

У березні поточного року Нацполіція направила в Інтерпол документи для оголошення в розшук "злодія в законі" Тюріна.

Також прокуратура оголосила про підозру в організації та вчиненні цього вбивства  громадянам України Юрію Василенку і Ярославу Левенцю. Обидва наразі перебувають у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-