Тимчук розповів цікаві факти про “погрози ІДІЛ” до фіналу Ліги чемпіонів

Поява інформації про "погрози ІДІЛ провести теракти в Києві" під час фіналу Ліги чемпіонів 26 травня може бути інформаційною спецоперацією спецслужб РФ.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"Після інформації про "погрози ІДІЛ провести теракти в Києві" на фіналі Ліги чемпіонів 26.05.2018 багато ЗМІ вже дали коментарі різних експертів про те, що ми маємо справу з інформаційною спецоперацією спецслужб РФ", - йдеться в повідомленні.

Тимчук звернув увагу на той момент, що спочатку інформація про "підготовку ІДІЛ терактів" (повідомлення і плакати) поширювалася у соцмережах на деяких акаунтах з посиланням на медіаструктуру ІДІЛ "Аль Бурхан Медіа Фаундейшн", проте на самому сайті "Аль Бурхан Медіа Фаундейшн" цих матеріалів знайти не вдалося.

"Отже, спочатку інформація про "підготовку ІДІЛ терактів" (повідомлення і плакати) поширювалася у соцмережах за такими посиланнями.

Читайте також: СБУ назвала фейком підготовку "терактів ІДІЛ" під час фіналу Ліги чемпіонів

Згодом знов у Twitter з посиланням на медіа-структуру ІДІЛ "Аль Бурхан Медіа Фаундейшн". Потім цю інформацію дало британське видання The Sun. Проте на сайті "Аль Бурхан Медіа Фаундейшн" цих матеріалів знайти... не вдалося", - написав Тимчук.

Також він звернув увагу на написання у твітах-першоджерелах назви української столиці англійською: "Кiev" (тобто так, як пишуть росіяни, а не загальноприйняте вже досить давно "Кyiv").

"Згоден, що ці "нюанси" не є залізобетонними аргументами на користь версії про "російський слід" у цій історії. Але все одно викликають питання", - зазначив нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, у Службі безпеки України назвали фейком інформацію про нібито плани терористичної організації ІДІЛ вчинити теракти в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів.

Раніше британське видання The Sun повідомило, що терористична організація ІДІЛ закликає до проведення терактів у Києві під час проведення футбольного фіналу Ліги чемпіонів, матчі якого відбудуться 24 і 26 травня.