Суд повернув Насірову паспорт та продовжив його обов’язки ще на два місяці

Фото

Суд продовжив обов’язки, покладені на колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, повернув йому внутрішній паспорт і скасував арешт годинників дружини.

Відповідне клопотання обвинувачення в середу, 16 травня, розглядав Шевченківський районний суд Києва, повідомляє «Судовий репортер».

Як розповів адвокат екс-посадовця Любомир Дроздовський, обов’язки було продовжено ще на два місяці.

Відтак Насіров зобов’язаний носити електронний браслет, не відлучатись з Києва, здати закордонні паспорти, прибувати за викликом до слідчого, судді чи прокурора та повідомляти про зміну місця проживання.

Насіров з адвокатом Дроздовським
Читайте також: На зачитування обвинувачення у справі Насірова знадобиться 2 роки — НАБУ

Дроздовський додав, що захист подавав клопотання про скасування обов’язків, але суд його не задовольнив.

Він також повідомив, що суд задовольнив два інших клопотання захисту: Насірову зобов’язали повернути внутрішній паспорт, який мали віддати ще в квітні та зняли арешт з годинників його дружини, які були вилучені під час обшуку.

За словами адвоката, внутрішній паспорт був вилучений під час обшуку як речовий доказ, а потім – переданий детективами до міграційної служби як документ, що дає право виїзду за кордон.

Адвокат Дорошенко

Як повідомляв Укрінформ, Насіров сам неодноразово заявляв про те, що готовий до захисту в суді та хоче якнайшвидшого розгляду його справи.

Екс-очільника ДФС звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364)  та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК). Насіров обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 р.р. він незаконно дозволив компаніям нардепа-втікача Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

Читайте також: Насіров через суд хоче повернутися у крісло голови ДФС

Під час одного із засідань після призначення розгляду справи Насірова по суті прокурор САП Андрій Перов зазначив, що, якщо б у суді було зачитало скорочену версію обвинувального акту, то це б зайняло 1-2 засідання.

Як відомо, у березні 2017 року Кабінет міністрів відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. У тому ж березні 2017 року Кабінет міністрів поклав виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби на заступника голови ДФС Мирослава Продана.

31 січня 2018 року Роман Насіров був звільнений з посади голови Державної фіскальної служби.

Сам же Насіров подав позов до суду, щоб відновитися на посаді. 

Фото: sud-report.org.ua