МЗС радить українцям не їздити до районів, що межують із Сектором Гази

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідання без нагальної потреби районів, прилеглих до адміністративного кордону з Сектором Гази, у зв'язку із загостренням безпекової ситуації.

Про це повідомляє Консульська служба МЗС.

"У зв’язку із запланованими палестинськими радикальними угрупованнями масовими демонстраціями існує загроза різкого загострення безпекової ситуації в районах, прилеглих до адміністративного кордону із Сектором Гази, місць компактного проживання арабського населення на півночі Ізраїлю (Іудея і Самарія), а також Східного Єрусалиму. У цьому зв’язку Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від відвідання без нагальної потреби зазначених районів", - йдеться у повідомленні.

У Консульській службі порадили у разі різкого загострення безпекової ситуації у цих районах країни уникати місць проведення демонстрацій, а також неухильно виконувати законні вказівки співробітників правоохоронних органів Ізраїлю та посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці перебування.

Читайте також: США в ООН: Відповідальність за кровопролиття в Газі лежить на русі Хамас

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю та здоров’ю під час перебування на території Держави Ізраїль громадянам України рекомендують  невідкладно звертатися до посольства України в Державі Ізраїль за номером телефону: +972 3 627 33 03, за телефоном «гарячої лінії»:  + 972 54 667 67 82, e-mail: gc_il@mfa.gov.ua або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua.