Глава ДПСУ: Сьогодні відзначаємо свято, яке має виключно український контекст

Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал привітав прикордонників та ветеранів з нагоди відзначення 100-річчя прикордонної служби України та Дня прикордонника.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

"Сьогодні ми відзначаємо свято, яке має виключно український національний контекст та стало початком вшанування пам’яті справжніх українських героїв кордону, раз і назавжди відкинувши старі, нав’язані нам країною-агресором ідеологічні штампи. У ці дні, в далекому 1918 році Окремий корпус кордонної охорони Української Народної республіки став на охорону незалежності та соборності нової Української держави. Україну було звільнено від більшовицької навали, а її кордони вперше визначено на місцевості", - йдеться у привітання.

Голова ДПСУ відзначив, що країна не забуде звитяги воїнів Української Народної Республіки та героїв, які полягли у неоголошеній і цинічній війні, що триває на сході України. Він висловив переконання, що, примножуючи славу попередніх поколінь, особовий склад Держаної прикордонної служби України і надалі залишатиметься взірцем професіоналізму, чесності, високої культури і самовідданості у відстоюванні суверенітету та незалежності  країни.

Читайте також: Армія УНР 100 років тому цього дня встановила на кордоні державні символи

Як повідомляв Укрінформ, День прикордонника вперше відзначають 30 квітня. Відповідний Указ Президент України підписав 27 квітня. Раніше День прикордонника відзначався 28 травня.