Іще один "тітушка" постане перед судом

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно так званого "тітушки", підозрюваного у побитті активістів Автомайдану у січні 2014 року.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно цивільної особи, так званого "тітушки", за обвинуваченням у пособництві та сприянні правоохоронцям у спланованій провокації, перевищенні влади та незаконному затриманні активістів громадського руху "Автомайдан", застосуванні до них насильства, заподіянні їм тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості та умисному пошкодженні їх автомобілів в січні 2014 року в м. Києві", - йдеться у повідомленні.

За даними ГПУ, незаконно затриманих активістів Автомайдану тоді було доставлено до одного з райуправлінь міліції Києва, де правоохоронці та "тітушки" надали завідомо неправдиві свідчення, поєднані з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 384 КК України (пособництво у перевищенні влади, що супроводжувалося насильством та спричинило тяжкі наслідки, а також завідомо неправдиве показання).

Читайте також: ГПУ готує екстрадицію затриманого у Франції головного "тітушковода"

В ГПУ також зазначили, що тривалий час обвинувачений переховувався від слідства і суду в країнах Європи, а в листопаді 2017 року був затриманий правоохоронцями.

Щодо інших осіб, причетних до цього злочину, зокрема, заступника начальника ГУ МВС України в Києві, заступника начальника Управління з боротьби з незаконним обігом наркотиків, 4 співробітників цього підрозділу, командира роти і 9 міліціонерів спецпідрозділу "Беркут" та 5 "тітушок" обвинувальні акти розглядаються в судах, підкреслили в ГПУ.