Президент підписав закон про освітні пільги для учасників бойових дій

Президент Петро Порошенко підписав закон про державну підтримку учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їхніх дітей для здобуття професійно-технічної та вищої освіти.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент Петро Порошенко підписав закон України № 2300-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їхніх дітей для здобуття професійно-технічної та вищої освіти», прийнятий Верховною Радою України 27 лютого 2017 року”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що цей закон спрямований на забезпечення єдиних засад надання учасникам бойових дій (незалежно від підстав надання відповідного статусу), особам з інвалідністю внаслідок війни та їхнім дітям державної цільової підтримки для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних і комунальних навчальних закладах.

Законом надано право на державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у таких навчальних закладах усім категоріям учасників бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та їхнім дітям.

Читайте також: Освітній закон: МЗС Угорщини обіцяє блокувати саміт Україна-НАТО

Зокрема, таку державну допомогу буде надано особам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у тому числі у складі добровольчих формувань, що надалі були включені до складу Збройних сил та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів, учасникам бойових дій на території інших країн.

Як розповіли в АП, державна цільова підтримка для здобуття професійно-технічної та вищої освіти надаватиметься у вигляді: повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів; пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти; соціальної стипендії; безоплатного забезпечення підручниками; безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах; безоплатного проживання в гуртожитку; інших заходів, затверджених Кабінетом міністрів.

Закон набирає чинності з 1 січня 2019 року.