До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Реклама

Конкурсний відбір підручників залишився позаду, нині ж триває останній етап підготовки до нового навчального року - друк оновлених навчальних видань та їх відвантаження до українських шкіл.

У видавництві «Ранок», найбільшому освітянському видавництві країни, вкотре підтвердили лідерські позиції на ринку та традиційно першими надрукували навчальні видання, за якими українські учні навчатимуться вже з 1 вересня. Про це повідомили у самому видавництві.

Як зазначає Віктор Круглов, генеральний директор «Ранку», вже у другій половині травня видавництво почне розвозити свої підручники до областей, а звідти — до бібліотек українських шкіл.

«Після отримання протоколів про безпечне використання підручників учнями та вчителям у другій половині травня розвозитимемо їх до регіонів», — каже він.

На сьогодні у видавництві завершили друк підручників для 7 класу за новою програмою НУШ з таких предметів, як українська мова, географія, біологія та інших дисциплін. На черзі — навчальні видання з історії, які, відповідно до постанови МОН, цього року брали участь в окремому конкурсному відборі. Саме за підручники з історії Гісема та Мартинюка особливо переймалася більшість вчителів, адже за виданнями цих авторів українські діти навчаються вже не один рік. Однак, як запевняють у видавництві, хвилюватися не варто: підручники пройшли конкурсний відбір та вже друкуються, тож і наступного року ці навчальні книги будуть на кожній парті українських семикласників. Зокрема й підручник з «Історії України», співавтором якого став відомий журналіст і ведучий програми «Реальна історія» Акім Галімов.

«Підручники з географії, інформатики, мистецтва, німецької мови, біології, технології, української мови - надруковані. Зараз розпочали друк історичних підручників: “Всесвітньої історії” Гісема, Мартинюка та “Історії України” Акімова, Гісема, Мартинюка для 7 класу», — розповідає генеральний директор видавництва Віктор Круглов.

Як зазначили у видавництві, цьогоріч підготовка нових навчальних видань для 7 та 11 класів за програмою НУШ проходила в особливо складних умовах. Останні місяці Харків, у якому проживає велика частина команди видавництва «Ранок», потерпає від щоденних ворожих обстрілів. Унаслідок пошкоджень об’єктів критичної інфраструктури місто вже впродовж кількох тижнів живе в умовах постійного відключення електроенергії та проблем зі зв’язком. Аби вчасно завершити роботу над навчальними виданнями, методистам, редакторам, коректорам, верстальникам та іншим співробітникам «Ранку» подекуди доводилося працювали навіть уночі або ж у підвалах.

Попри всі виклики, видавництво вчасно завершило роботу над навчальними виданнями для українських учнів і педагогів, чим вкотре підтвердило своє лідерство. Практично всі видання «Ранку» пройшли конкурсний відбір підручників, а крім того, ще до його початку отримали схвальні відгуки від незалежних експертів і педагогів-практиків, які мали нагоду «випробувати» пілотні версії видань на своїх уроках. Тож, уже наступного року українські семикласники та випускники зможуть навчатися за якісними підручниками відповідно до нової програми НУШ. Як відомо, понад третина школярів із усієї України навчається саме за підручниками «Ранку».

Зараз видавництво завершує друк навчальних видань. Аби диверсифікувати ризики, підручники друкуються одразу в кількох друкарнях по всій Україні, після чого відразу відвозяться на логістичні центри «Ранку», що розташовані у різних містах — Києві, Луцьку, Львові та Коломиї.

Віктор Круглов каже: «Прийняті безпрецедентні заходи задля безпеки та зберігання накладів. Друкуємо їх на різних друкарнях одночасно, а потім розподіляємо партіями на зберігання на наших логістичних центрах».

Тому, як зазначають у видавництві, перейматися не варто: кожна українська школа, що обрала підручники «Ранку», гарантовано їх отримає до початку навчального року. Крім того, до кожного свого підручника видавництво надає безоплатну методичну підтримку та доступ до інтерактивних розробок на своїй платформі «іЗЗі». Там педагоги зможуть знайти електронні версії до кожного навчального видання, матеріали до уроків, додаткові відеопояснення, готові тести та завдання, які допоможуть під час викладання дисциплін.

«Робимо все, щоб полегшити роботу українським вчителям і зробити українську освіту якісною. Це головна місія нашого видавництва, якої ми дотримуємося вже 27 років», — підсумовує генеральний директор «Ранку» Віктор Круглов.

Фото: видавництво «Ранок»