Поліцейського, який застосував газ проти журналіста, відсторонили від роботи

Поліцейський, який застосував газ проти журналіста під час розгону наметового містечка біля Верховної Ради 3 березня, тимчасово відсторонений від роботи на масових акціях.

Про це сказав начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля в ефірі Громадського радіо.

«До завершення службового розслідування ця людина участь у масових заходах брати не буде, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними та нормальними. Я допускаю, щоб будь-що може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в якому разі не може бути виправданням поліцейського», - пояснив Зозуля. 

Він спростував інформацію про те, що поліцейський раніше служив у спецпідрозділі міліції «Беркут». 

За словами Зозулі, це - патрульний поліцейський. Він також зазначив, він мав особисту розмову з вищезгаданим поліцейським. 

Наразі в поліції з’ясовують обставини, за яких стався інцидент. Після цього буде вирішено, чи буде застосоване якесь покарання щодо поліцейського. 

Читайте також: Намети під Радою: правозахисники хочуть розслідування "без навішування ярликів"

Як повідомлялося, 3 березня в Києві правоохоронці демонтували наметове містечко під Верховною Радою, яке розбили прихильники Міхеїла Саакашвілі восени минулого року. 

Під час сутичок між поліцейськими і протестувальниками постраждали кілька журналістів. Зокрема, кореспонденту Радіо Свобода Сергію Нужненку один із поліцейських застосував сльозогінний газ.