У Бердянську журналіст потрапив до лікарні після побиття

У Бердянську Запорізької області журналіст Володимир Дьомін п’ятий день перебуває у лікарні після побиття під час виконання ним професійних обов’язків.

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України.

За даними НСЖУ, інцидент трапився 1 березня, коли знімальна група місцевого ТРК «Юг» виїхала на зйомку мітингу, що проходив біля водоканалу. 

“Громадські активісти, угледівши журналістів, почали грубо висловлюватися, Потім один з активістів ударив журналіста Володимир Дьоміна в голову”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Справу про газ в обличчя журналіста розслідуватиме СБУ

У коментарі НСЖУ Дьомін поінформував, що зараз перебуває у лікарні, є підозра на закриту черепно-мозкову травму. 

Він зазначив, що після нападу одразу було викликано правоохоронців, адвоката та “швидку”. “Мене госпіталізували, написав заяву, знаю, що вже відкрито кримінальне провадження”, - додав журналіст.

Зазначається, що наразі розслідування справи знаходиться на контролі в прокуратурі. Однак постраждалий має серйозні сумніви, що винних вдасться покарати.

У Національній спілці журналістів України впевнені, що за кожним інцидентом застосування сили журналісти мають писати заяви до Національної поліції та далі здійснювати постійний громадський тиск, аби провадження не закривались.