Голова КСУ спростовує кримінальну справу стосовно свого брата

Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук стверджує, що кримінальної справи стосовно його брата Руслава Одда не існує.

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Ці відомості не відповідають дійсності. Ніякого кримінального провадження щодо мого брата не існує", - сказав голова КСУ.

Шевчук додав, що відповідна інформація, яку розповсюдили ЗМІ, містить неперевірені факти.

"Мій брат ніколи не переховувався від правосуддя та не збирається цього робити. А я, як суддя, ніколи не намагався вплинути на хід розслідування і не збираюсь це робити. Усі повинні відповідати перед законом", - запевнив Шевчук

За його словами, "для суддів немає родичів, а від родинних зв’язків необхідно абстрагуватися".

"З іншої сторони, я розумію, що така ситуація використовується проти мене, але я хочу заявити, що я не піддамся жодному впливу або тиску. Атаки такого роду на мене або на членів моєї родини ніяк на вплинуть на мій обов’язок захищати Конституцію України", - зазначив Шевчук.

Читайте також: Голова КС підтримує Порошенка щодо змін в Конституцію

Як повідомлялося, раніше інтернет-видання "Наші гроші" написало, що брат голови КСУ Руслав Одд, якому належить 70% ТОВ "Українська морська транспортна компанія", є фігурантом кримінальної справи, порушеної Генпрокуратурою у липні 2017 року за фактом доведення до банкрутства та розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем. Зокрема, вказується, що він фігурує у справі про розкрадання в ДП "Укртрансаміак".

Станіслав Шевчук був обраний головою Конституційного суду 21 лютого поточного року. До складу КСУ його обрали за квотою Верховної Ради у березні 2014 року.

Повну версію інтерв'ю згодом читайте на сайті Укрінформу.