Прокуратура розслідує дії поліції під Радою

Прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження про можливе перевищення службових повноважень поліцейськими під час ранкових подій біля Верховної Ради України.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"З метою повної, всебічної та об’єктивної перевірки інформації прокуратурою столиці зареєстровано кримінальне провадження з визначенням попередньої правової кваліфікації за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування доручено слідчим СВ ГУСБУ у місті Києві та Київській області.

 Процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура міста Києва.

Читайте також: Крищенко розповів про стан постраждалих під Радою

Як повідомляв Укрінформ, сутички під Верховною Радою розпочалися після того, як правоохоронці зайшли у наметове містечко, а протестувальники почали чинити опір. 

У поліції заявили про сімох постраждалих правоохоронців. У свою чергу протестувальники повідомили про 11 постраждалих активістів.

Водночас в ході сутичок під Верховною Радою постраждали щонайменше троє журналістів. Зокрема, проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка правоохоронець застосував газовий балончик. У журналіста діагностували хімічний опік. Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання роботі журналіста.