Гриневич говорить, що домовилась зі Світовим банком про експертну допомогу

Світовий банк надасть МОН України експертну допомогу в проведенні держзакупівель електронних пристроїв, підручників, а також традиційної друкованої літератури, та з інших питань, що стосуватимуться запуску електронної освітньої платформи.

Такої домовленості досягнуто під час зустрічі у Вашингтоні міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та представників групи Світового банку, що займається проектами у сфері освіти, написала у Facebook очільниця МОН.

"Представники Банку погодились надати експертну оцінку по закупівлях, найближчим часом в Україну має приїхати команда для продовження потрібних нам консультацій. Вони також готові говорити та підтримувати наші плани по запровадженню цифрової освіти, допомогти з визначенням основних пріоритетів, над якими потрібно працювати для того, аби наші плани щодо впровадження електронної платформи були успішні», - йдеться у дописі міністра.

Вона також поінформувала, що й питання про можливе збільшення фінансової підтримки з боку Світового банку зустріло розуміння. Сторони домовилися, що детальніше це питання буде опрацьовано з очільником Світового банку по Україні, після чого буде розглянуто можливість збільшення фінансової підтримки на наступний фінансовий рік.

За результатами зустрічі міністр освіти й науки висловила задоволення тим, що відносини  між МОН та Світовим банком поступово поліпшуються.

"Я мушу зізнатися, що пишаюсь тим, як ми поступово ламаємо кригу у стосунках зі Світовим банком. Близько 10 років тому МОН мало значний грант від СБ, за результатами програму закрили з оцінкою незадовільно, а репутація Міністерства була заплямована на багато років вперед. Саме тому, власне, поки ми не можемо розраховувати на фінансово великі проекти, але максимально намагаємося показати себе спроможно та ефективно у більш вузькій співпраці - це відкриє дорогу далі", - підкреслила Гриневич.

Читайте також: МОН розробило положення про конкурс директорів шкіл

Також під час візиту до США міністр розповіла у Держдепі про плани України щодо імплементації мовної статті Закону "Про освіту".

Фото:  Facebook