МОН розробило положення про конкурс директорів шкіл

МОН розробило положення про конкурс директорів шкіл

Укрінформ
Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення проект типового положення про конкурс на посаду директора закладу середньої загальної освіти.

Відповідний документ розміщений на сайті МОН.

“Засновники закладів загальної середньої освіти на підставі цього Положення розробляють і затверджують власні положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти“, – йдеться у документі.

Згідно з проектом положення, рішення про проведення конкурсу ухвалює засновник школи. Оголошення конкурсу пропонується робити на сайтах засновника та навчального закладу.

Кандидат на посаду директора навчального закладу серед іншого має представити перспективний план розвитку закладу, продемонструвати знання законодавства та пройти співбесіду.

Переможця обирає спеціально створена конкурсна комісія. До членів комісії також висувається ряд вимог. Зокрема, до комісії не можуть входити особи, які є недієздатними або мають обмежену дієздатність, мають судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яких протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення. Також членом конкурсної комісії не може бути особа, яка є близькою до учасника конкурсу або має конфлікт інтересів відповідно до закону "Про запобігання корупції".

Читайте також: Гриневич наказала перевірити оплату комуналки вишами

Рішення конкурсної комісії може бути оскаржено в суді.

Пропозиції до документа приймаються до 23 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-