Джолі зі Столтенбергом згадали Україну у статті про насильство на війні

Американська актриса та посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі згадала Україну в статті, у якій ідеться про насильство у зонах бойових дій.

Стаття під назвою "Чому НАТО має захищати права жінок", яку Джолі написала разом із генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, вийшла у виданні The Guardian.

У публікації, зокрема, йдеться, що НАТО має важелі впливу, які допоможуть припинити насильство над жінками та гендерну нерівність.

"Ми вважаємо, що НАТО може стати глобальним військовим лідером щодо запобігання та реагування на сексуальне насильство в конфлікті, спираючись на сильні сторони та можливості своїх держав-членів та співпрацюючи з багатьма країнами-партнерами", - стверджують автори статті.

Читайте також: В ООН підготували “відповідь на ситуацію” з ВІЛ на Донбасі

У тексті автори згадують і про Україну: "Незважаючи на те, що насильство заборонено міжнародним правом, сексуальне насильство й надалі використовується як тактика війни в численних конфліктах від М'янми до України і від Сирії до Сомалі. Це і масове, і групове згвалтування, і сексуальне рабство, і згвалтування як форма катувань, етнічних чисток та тероризму. Це пояснює, чому бути жінкою на війні небезпечніше, ніж солдатом".

Як повідомляв Укрінформ, за період з 14 квітня 2014 року до 15 серпня 2017 року Управління верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 34 766 жертв збройного конфлікту на Донбасі серед цивільного населення, українських військових та членів озброєних груп. Ця кількість включає 10 225 загиблих та 24 541 поранених.