На захист Фейгіна виступив Союз солідарності з політв'язнями

Російський адвокат Марк Фейгін, стосовно якого розглядається скарга з можливим позбавленням адвокатського статусу, повідомив, що на його підтримку виступив російський Союз солідарності з політв'язнями.

Про це Фейгін написав у Twitter

«Союз солідарності з політв'язнями опублікував заяву на мою підтримку у зв'язку з політичним переслідуванням мене Міністерством юстиції РФ», - пише Фейгін.

У заяві Союзу солідарності з політв'язнями безпосередньо пов'язується тиск на адвоката і те, що він нині захищає обвинуваченого в шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка.

Читайте також: Фейгін: скаргу від Шарія "просуває" Мін'юст РФ

«Скарга на дії Фейгіна, ніяк не пов'язані з його адвокатською діяльністю, розглядається зараз повторно на вимогу Міністерства юстиції. Раніше органи адвокатського співтовариства вже відмовляли у порушенні на підставі цієї скарги дисциплінарного провадження стосовно Фейгіна. Вимога повторного розгляду тієї самої скарги, - тепер з боку Мін'юсту, - є, на наш погляд, проявом державного тиску, спрямованого на перешкоджання адвокатській діяльності Фейгіна і обмеження права його клієнтів на захист. Ми вимагаємо припинення такого тиску і збереження статусу адвоката Марка Фейгіна», - резюмує Союз солідарності з політв'язнями

Як повідомлялося, в середу кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги прокремлівського блогера Шарія на Фейгіна. В результаті розгляд в Адвокатській палаті Москви скарги на адвоката Фейгіна, який захищає інтереси незаконно затриманого в Москві українського журналіста Сущенка, перенесли на 24 січня 2018 року.

Раніше на підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії й опозиційний політик Олексій Навальний.

Марк Фейгін - російський адвокат, який захищав українських політв'язнів: Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Нині він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.