Фейгін: скаргу від Шарія

Фейгін: скаргу від Шарія "просуває" Мін'юст РФ

Укрінформ
Захисник журналіста Укрінформу Романа Сущенка - російський адвокат Марк Фейгін, щодо якого розглядається скарга із можливим позбавленням адвокатського статусу, повідомив, що скаргу проти нього від українофобського блогера Анатолія Шарія просуває Міністерство юстиції РФ.

Про це Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Як відомо, розгляд скарги на мене перенесений на 24 січня. На кваліфікаційній комісії постало питання про те, чи вправі вони розглядати скаргу від блогера Шарія (адже він не мій довіритель, більш того, він судиться зі мною). Однак Мін'юст РФ підтримав скаргу. Розгляд розпочався, з'явилися перші питання. І з урахуванням того, що попереду довгі російські свята, все перенесли на 24 січня", - сказав Фейгін.

За його словами, дивність ситуації, коли Мін'юст просуває скаргу українського громадянина і "українофобського блогера" (Шарія), який до того ж має проблеми із законом не лише в Україні, але і в Нідерландах, очевидна.

"Схоже на те, що у процесі просування складної "справи Сущенка" у оточенні Суркова з'явилося рішення остаточно позбутися адвоката Фейгіна і позбавити мене статусу. На мене і раніше практично у кожній справі бували атаки. Однак зараз, на мій погляд, білі нитки видно найбільше", - резюмує адвокат.

Читайте також: Фейгін зможе почати процес Сущенка. Розгляд скарги на адвоката перенесли

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, на порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він приїхав із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували. Суд у справі Сущенка, на думку захисту журналіста, може початися у січні 2018 року.

Як повідомлялося, у середу кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги прокремлівського блогера Шарія на Фейгіна. У результаті розгляд у Адвокатській палаті Москви скарги на адвоката Марка Фейгіна, який захищає інтереси незаконно затриманого у Москві українського журналіста Романа Сущенка, перенесли на 24 січня 2018 року.

Раніше на підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії і опозиційний політик Олексій Навальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-