Аласанія заявляє, що фінасування НСТУ в бюджеті- 2018 “зрізано вполовину”

У законі про державний бюджет на 2018 рік, який Верховна Рада ухвалила в четвер увечері в другому читанні, фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) зменшене майже уполовину порівняно з 2017 роком.

Про це директор НСТУ Зураб Аласанія написав на своїй сторінці у Facebook.

«Фінансова атака на НСТУ закінчилась прийняттям бюджету України на 2018 рік, де фінансування НСТУ зрізано вполовину проти законного», - констатує Аласанія.

За його словами, також суттєве зменшення фінансування буде і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). І в цьому Аласанія бачить певний зв’язок - програми розслідувань корупції можновладців в обох закладах – це тільки найочевидніше.

«Вперше я посміхнувся після оприлюднення проекту бюджету 2018, побачив порівняльну таблицю фінансування установ з держбюджетом за 2017 і 2018 роки. Збільшено в ньому було бюджети на утримання (підтримку) всіх бюджетних установ (включно з АП та МІП). І тільки в двох випадках фінансування було суттєво зменшено: НАБУ і... НСТУ», - написав керівник телекомпанії.

Читайте також: У НСЖУ кажуть, що кореспондента "Українського радіо" затримав КДБ

Аласанія визнав, що НСТУ поки не настільки на вістрі суспільної уваги, розуміння необхідності існування Суспільного мовника в країні поки немає, ані в “елітах” ані у громадян, але реформу в цій сфері продовжувати необхідно.

Директор НСТУ зазначив, що отримав лист підтримки Суспільного мовника, підписаний послами 20 країн Європи та США і адресований усім учасникам бюджетного процесу. Посли, за його словами, закликають український уряд та політиків до належного фінансування НСТУ задля подальшої реформи установи.