Голодомор вчить необхідності протистояти тоталітаризму - канадський депутат

День пам’яті жертв Голодомору в Україні нагадує про необхідність протистояти тоталітаризму та враховувати уроки минулого.

Про це заявив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«День пам’яті жертв Голодомору, який щорічно відзначається у четверту суботу листопада, вчить усіх канадців, що ми повинні протистояти тоталітарним режимам й ніколи не дозволяти помилкам минулого повторюватися», - сказав Безан.

Читайте також: Голодомор спонукає ніколи не мовчати про насильство - Фріланд

На його переконання, цей жахливий акт геноциду був спробою «зруйнувати національну ідентичність українців, знищивши їх культуру та мову».

Він додав, що боротьба України за власне майбутнє й самовизначення не завершена навіть після проходження 25 років із отримання незалежності.

«Враховуючи незаконну анексію Росією Криму та брутальне військове вторгнення на Сході, Україна потребує нашої підтримки більше, ніж будь-коли. Канада гордо допомагає українцям та непохитно підтримує суверенітет й територіальну цілісність України», - наголосив депутат.

Читайте також: У Харкові виклали хрест зі свічок у пам'ять про жертв Голодомору

Безан також нагадав, що саме ухвалення його законопроекту про визнання Голодомору актом геноциду українців зробило Канаду першою державою, після, власне, України, яка пішла на такий крок.