З'явилися кадри нападу охоронців Медведчука на журналістів "Схем"

Відео

Відео нападу охоронців Віктора Медведчука на знімальну групу оприлюднила редакція програми журналістських розслідувань "Схеми", спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший".

Інцидент стався ввечері 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт лідера організації "Український вибір" Віктора Медведчука, повідомляє Радіо Свобода.

З відео видно, як охоронці підприємця у масках та балаклавах кинулися до знімальної групи і почали застосовувати силу – штовхали, били ліктями, ставили підніжки та кілька разів вибили камеру з рук оператора. Також охоронці засліплювали камеру спеціальним ліхтарем. Усе це відбувалось в публічному місці по вулиці Медова, біля VIP-терміналу.

На ролику також зафіксований кортеж Віктора Медведчука, який від’їжджав від терміналу. Під час виїзду охоронці побігли до знімальної групи, щоб перешкодити зйомкам, в цей момент автомобілі Медведчука швидко залишити територію аеропорту.

Це відео, пояснюють у редакції програми, знято на кілька камер та зафіксоване автомобільним реєстратором. Адже це не перший випадок зухвалого перешкоджання журналістській діяльності з боку охоронців Медведчука протягом останніх тижнів, тому цього разу на зйомки відправили одразу кілька знімальних груп.

"Усе це трапилось біля VIP-терміналу аеропорту в Жулянах, з якого Медведчук на виключних умовах відлітає напряму до Росії та назад на своєму літаку, попри заборону прямого авіасполучення. Протягом останніх тижнів його охоронці регулярно винаходили нові й нові методи, як перешкодити нашій зйомці. Але цього разу в Жуляни була відрядження не одна, а кілька знімальних груп "Схем". Протизаконна діяльність охоронців Медведчука при його повній мовчазній згоді була ретельно зафіксована", – заявила головний редактор програми розслідувань Наталка Седлецька.

Читайте також: Поліція розслідує напад на журналістів в аеропорту "Київ"

Національна спілка журналістів України засудила напад на журналістів та вимагає від правоохоронців провести оперативне розслідування інциденту і домогтися покарання нападників на журналістів.

Офіс Віктора Медведчука поки ніяк не коментує інцидент.