Утилізувати боєприпаси пропонують за гроші трастового фонду НАТО

Міністерство оборони пропонує розглянути можливість використання спроможності трастового фонду НАТО з утилізації боєприпасів.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак у середу під час комітетських слухань на тему «Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми співробітництва під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України».

«Продовжується надходження матеріально-технічної допомоги від країн-партнерів, яка починаючи з 2014 року становить понад 237,7 млн дол. США. Ми використовуємо також допомогу, яка надається Альянсом у рамках комплексного пакету допомоги через вісім трастових фондів НАТО. Ця допомога спрямована на нарощення потенціалу складових всього сектору безпеки й оборони. Хочу сказати, що події, які сталися нещодавно в Балаклії та Калинівці, свідчать про надзвичайну потребу посилення безпеки зберігання ракет і боєприпасів на наших арсеналах і складах. На жаль, масштаб проблеми не дозволяє Україні вирішити її самостійно, тому ми пропонуємо розглянути можливість використання спроможності трастового фонду НАТО з утилізації боєприпасів для підвищення рівня безпеки відповідних військових об'єктів», - зазначив Руснак.

Читайте також: Парубій про НАТО: Україна не просто кандидат або прохач, а надійний союзник

Як повідомляв Укрінформ, уночі 23 березня 2017 року на території військового складу Міноборони поблизу місті Балаклія Харківської області виникла надзвичайна ситуація, пов'язана з вибухом боєприпасів. А вночі 26 вересня до ДСНС надійшла інформація про пожежу та вибухи на території військового складу Міністерства оборони поблизу міста Калинівка Вінницької області.