Матіос сказав, чому справою Клименка займається військова прокуратура

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос пояснив передачу справи Клименка військовій прокуратурі бездіяльністю департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чому цією справою зайнялася військова прокуратура? Тому що Департамент спеціальних розслідувань ГПУ споглядав, навіть не арештувавши кошти, які були у банку "Юнісон" на вулиці Лесі Українки чи Спортивна 1... І Клименко всі ці майже 2,5 року заробляв кошти. Після того, як прийшов генеральний прокурор Луценко, і заслухав Департамент спецрозслідувань, який розказав, що щупальця його спроможностей зім'яті, Луценко визначив як генпрокурор відповідно своїх повноважень орган, який буде розслідувати (військову прокуратуру - ред.)", - сказав Матіос.

Читайте також: Нацагентству з розшуку активів передали "зоопарк" Клименка

За його словами, після того, як військова прокуратура почала розслідувати справу щодо Клименка, вона довела, що "вміє розслідувати, на законних підставах оголошувати підозри і збирати докази і робить це все для українського суспільства і держави".

Як повідомляв Укрінформ, Військова прокуратура передає в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, арештоване в Україні майно на суму 900 млн гривень, та корпоративні  права юридичних осіб на загальну суму понад 400 млн гривень.