Головний синоптик сказав, які області накриє циклонічний вихор

Активний циклонічний вихор найбільше вразить Волинську, Рівненську, Львівську, Хмельницьку та Тернопільську області.

Про це директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда сказав на засіданні в ДСНС міжвідомчого оперативного штабу щодо погіршення стану погодних умов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші прогнози - зона посилення вітру розповсюдиться із Заходу. Території найбільш уразливі вітру - Волинська, Рівненська, Львівська, Хмельницька та Тернопільська області. Дещо менша - до 25 м/с -  це Закарпатська, Франківська і Чернівецька області", - зазначив Кульбіда.

Вранці 6 жовтня посилення швидкості вітру очікується на території Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Вінницької, Полтавської областей до 19 - 24 м/с.

За словами директор Укргідрометцентру, оцінки показали, що це буде не дуже значний за площею, але надзвичайно активний вихор, який з дуже великою швидкістю близько 100 км на годину переміщується у Східному напрямку через території Німеччини, Польщі, Литви, Білорусі.

Читайте також: Зубко закликає почати роботу штабів для попередження наслідків негоди

Укргідрометцентр оголосив штормове попередження, в якому зазначив, що ввечері 5 жовтня і в ночі 6 жовтня у західних областях України очікується посилення вітру до критеріїв стихійного явища - це 25-30 м/с.

Він повідомив, що циклон утворився на схід від Великої Британії над морем. "Активний циклонічний вихор став дещо несподіваним для нас. Ми очікували його утворення, але не таким активним", - зауважив Кульбіда.