СБУ затримала "мінерів" Палацу спорту, Кабміну та Нацбанку

Співробітники СБУ спільно з Нацполіцією затримали за останній тиждень трьох анонімів, які повідомляли про мінування у Києві Палацу спорту, будівлі Кабінету міністрів та Національного банку.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«У Черкасах правоохоронці встановили «телефонну терористку», яка погрожувала підірвати адміністративну будівлю Кабміну. Свої дії жінка пояснила проблемами з виплатою заробітної платні на підприємстві, де вона працює», - йдеться у повідомленні.

Також співробітники спецслужби затримали у Києві приїжджого з Чернігівської області, який повідомив про мінування Палацу спорту під час проведення в ньому масового заходу. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та сказав, що зробив дзвінок з нудьги, зазначили в СБУ.

Читайте також: Хвиля "замінувань" в Росії: силовикам заборонили розповідати деталі

Крім того, із таксофону в центрі столиці ще один анонім подзвонив у поліцію, вимагаючи направити на Майдан Незалежності кілька патрулів, а в разі відмови погрожував підірвати будівлю Нацбанку України. Оперативники спецслужби затримали «телефонного терориста» поблизу автомата, з якого був зроблений виклик.

За всіма фактами вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ст. 259 Кримінального кодексу України.