Хвиля

Хвиля "замінувань" в Росії: силовикам заборонили розповідати деталі

Укрінформ
Прес-служби російських міністерств внутрішніх справ та з надзвичайних ситуацій не коментують масові евакуації, що проводяться по всій Росії, через відповідну вказівку, дану їм Федеральною службою безпеки.

Про це розповіло «Відомостям» джерело в прес-службі одного з силових відомств.

«Офіційно прес-служби МНС, МВС і ФСБ відмовляються коментувати те, що відбувається. За словами співробітника однієї з цих прес-служб, це зроблено за вказівкою ФСБ, яка керує розслідуванням, щоб не нагнітати паніку і не провокувати інших бажаючих зайнятися телефонним тероризмом», - йдеться в повідомленні.

З 11 вересня в різних містах по всій Росії проходять масові евакуації адміністративних будівель, торгових центрів і учбових закладів. Евакуацію оголошують після надходження анонімного дзвінка про нібито закладений вибуховий пристрій. Тільки у Москві 14 вересня через дзвінки про «бомби» було евакуйовано близько 100 тисяч осіб. 15 вересня надійшло ще декілька дзвінків про вибухові пристрої в московських школах і торгових центрах.

Читайте також: У Росії продовжилася хвиля евакуації шкіл та аеропортів

Офіційні представники силових відомств масову евакуацію в Росії практично не коментують. Неофіційні джерела висували дві основні версії - навчання і «телефонний тероризм», в якому у тому числі звинувачують і Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-