Сакварелідзе вручили підозру у зв'язку з "проривом на Шегині"

Відео

Екс-прокурору Одеської області, одному з лідерів "Руху нових сил" Давиду Сакварелідзе вручили повідомлення про підозру у зв'язку з подіями в неділю, 10 вересня, на українсько-польському кордоні біля пропускного пункту "Шегині".

Пряма відеотрансляція цієї події велася на Facebook-сторінці Сакварелідзе.

У зачитаній і врученій підозрі йдеться про те, що Сакварелідзе підозрюється в активній участі в групових діях, що призвели до суттєвого порушення роботи установи, в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, а також в опорі працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків, тобто в правопорушеннях, передбачених ст.ст. 293, 332 та342 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив держкордону у пункті пропуску "Шегині". Загалом близько 60 осіб незаконно перетнули кордон разом із Саакашвілі. Внаслідок порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали восьмеро прикордонників та тринадцять працівників поліції.

Читайте також: На порушників кордону в "Шегині" склали вже 69 протоколів

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону за статтями про незаконне переправлення через державний кордон України, опір правоохоронцям та хуліганство. Двоє учасників прориву вже заарештовані.