Львівський суд арештував на два місяці учасника "прориву на Шегині"

Оновлено

Суд у Львові заарештував на 2 місяці одного з учасників "прориву" державного кордону на пункті пропуску "Шегині" під час проходження Міхеїла Саакашвілі на територію України.

Про це повідомив заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

"За ганебний напад на прикордонників, захисників державного кордону України, сьогодні у Львові одному із нападників судом обрано запобіжний захід – арешт на два місяці без права внесення застави", - написав він.

За інформацією поліції Львівської області, 39-річному мешканцеві Івано-Франківщини оголошено про підозру у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2  ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 293 (Групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня екс-голова Одеської ОДА та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, якого позбавлено українського громадянства, фактично здійснив разом із кількома народними депутатами та своїми прибічниками прорив державного кордону в пункті пропуску "Шегині".

Читайте також: "Прорив Саакашвілі": поліція додала статтю про хуліганство

Внаслідок порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали восьмеро прикордонників та тринадцять працівників поліції.